CITA & DITA Computer Question & Answer | YCTC CITA & DITA Computer Exam Question & Answer Paper

CITA & DITA Computer Question & Answer | YCTC CITA and DITA Computer Exam Question & Answer Paper

 

CITA & DITA Computer Question & Answer

Download App
Computer MCQ APP

 

  1. Which language is not a true object-oriented programming language?
     a.)  VB. NET
    b.)  VB 6
    c.)  C++
    d.)  C#
    e.)  Java
    Answer:  b
  2. Which language is not a true object-oriented programming language?
    a.) VB.NET
    b.) VB 6
    c.) C++
    d.) C#
    e.) Java
    Answer: b
  3. Visual Studio .NET provides which feature:
    a.) debugging.
    b.) application deployment.
    c.) syntax checking.
    d.) Both a and b.
    e.) All of the above.
    Answer: e
  4. What does IDE stand for?
    a.) Integrated Development Environment
    b.) Integrated Design Environment
    c.) Interior Development Environment
    d.) Interior Design Environment
    e.) None of the above.
    Answer: a
  5. Which type of project can a developer choose in the New Project dialog box?
    a.) Visual Basic Projects
    b.) Visual C# Projects
    c.) Visual C++ Projects
    d.) Both a and b.
    e.) All of the above.
    Answer: e

  6. Which is not a main component of the Visual Studio IDE?
    a.) Solution Explorer
    b.) Tool Box
    c.) Start Menu
    d.) Designer Window
    e.) Properties Window
    Answer: c
  7. Which does the solution explorer not display?
    a.) Form Properties
    b.) Reference Folder
    c.) Form File
    d.) Assemble File
    e.) All are part of the solution explorer.
    Answer: a
  8. Which is true about the name and text property of a control?
    a.) They are the same when the control is first created.
    b.) The text property changes to match any changes in the name property.
    c.) The name property changes to match any changes in the text property.
    d.) They are never the same unless the programmer makes it that way.
    e.) They are not allowed to be the same and an error will occur if they are.
    Answer: a
  9. For which task does the IDE provide multiple ways to accomplish the task?
    a.) Putting a control on the form
    b.) Running the program
    c.) Activating the property window for a control
    d.) Both a and b.
    e.) All of the above.
    Answer: e
  10. Which are the standard prefixes for the Button and Combo box controls respectively?
    a.) btn and chb
    b.) btn and cbo
    c.) bto and chb
    d.) bto and cbo
    e.) cmd and cbo
    Answer: b

Download PDF File

CITA & DITA Computer Question & Answer PDF File Download

Leave a Comment